23948sdkhjf

Tillverkaren toppar tornen med grönare stål

Den danska vindkraftstillverkaren Vestas ska använda ArcelorMittals stål med låga utsläpp för att minska utsläppen av koldioxid vid produktionen av bolagets vindkraftstorn. 

Stålet som ska användas är tillverkat av 100 procent stålskrot som smälts i en elektrisk ljusbågsugn, 100 procent driven av vindenergi vid ArcelorMittals stålverk, Industeel Charleroi, i Belgien. 

Genom att byta ut traditionellt stål mot stål med lägre utsläpp i de två översta delarna av ett offshoretorn, kommer Vestas att minska utsläppen med 25 procent. För ett helt torn innebär minskningen minst 52 procent.

Det första projektet med det nya stålet kommer att vara Baltic Power Offshore Wind Project utanför Polens kust med byggstart 2025.

– Detta partnerskap sänder ett starkt budskap om att det är möjligt idag att börja bygga den förnybara energiinfrastrukturen som behövs i Europa, med lågt koldioxidutsläpp stål tillverkat med en europeisk leveranskedja . Att ha ett starkt partnerskap genom hela försörjningskedjan är avgörande för att uppnå detta, så vi vill tacka Vestas och Baltic Power för deras vision att använda XCarb återvunnet och förnybart producerat stål i detta viktiga havsvindprojekt. Med ett starkare offentligt politiskt stöd för användningen av stål med låga koldioxidutsläpp i byggandet av förnybar infrastruktur, kan detta projekt bli det första av många som tillhandahåller vindenergi för hem och industri i hela Europa, säger Laurent Plasman, industrimarknadschef på ArcelorMittal Europe för platta produkter.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.095