23948sdkhjf

Ytterligare ett avtal till Dannemora

Dannemora Mineral har tecknat avtal om provleverans till tyska stålföretaget Rogesa och förväntas börja förhandla om ett långt leveransavtal med voestalpine.
Leveransen är på ca 10 000 ton järnmalmsprodukter.

Leveransen sker under andra kvartalet i år och malmen kommer att användas för en fullskalig provproduktion i ett av företagets stålverk, varefter förhandlingar om ett långfristigt leveransavtal kan inledas.

Tidigare provleveranser
Dannemora Mineral har tidigare tecknat avtal om provleverans av järnmalmsprodukter till det österrikiska stålföretaget voestalpine samt de tyska stålföretagen Salzgitter och ThyssenKrupp.

- Den första provleveransen som vi skeppade till voestalpine i december 2009 har nu fullskaletestats och provet har fallit ut helt enligt kundens förväntan. Vi räknar med att påbörja förhandlingarna om ett långt leveransavtal med voestalpine i anslutning till avtalsförhandlingarna med övriga stålföretag, säger Staffan Bennerdt, VD och koncernchef i Dannemora Mineral i ett pressmeddelande.

Han fortsätter: ”Vår största utmaning för närvarande är att hinna producera malm till alla de kunder som önskar få provleveranser från oss"
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.078