23948sdkhjf

Många gläds åt miljardorder

BAE Systems har erhållit en order värd 1,5 miljarder för serieproduktion av 48 Archer - men ordern påverkar också andra företag i området.
BEA Systems har erhållit en order värd 1,5 miljarder för serieproduktion av 48 Archer, 155mm artillerisystem med tillhörande ammunitionhanterings system, till svenska och norska försvaret. Första operativa systemen är planerade att levereras i oktober 2011 med en fortsatt produktionstakt under de kommande två åren.

Archer är ett viktigt projekt, för båda ländernas försvarsmakter och för BAE Systems. Detta är vår kärnverksamhet och det är vår övertygelse att kontraktet kommer att utgöra en språngbräda inför framtida exportsatsningar. Dessutom stärker kontraktet vår tro på att vårt affärsområde skall fortsätta bidra positivt till koncernen, säger Mike Smith, Managing Director i ett pressmeddelande.

Archer kommer att vara det mest avancerade och automatiserade artillerisystemet, som är under produktion och som är utvecklat för att snabbt kunna agera med en hög mobilitet under mycket krävande omständigheter.

Jobben tryggas
Enligt Mattias Ringman, vd och platschef i Karlskoga, har den aktuella affären funnits med i BAE Systems Bofors långsiktiga plan och även om den inte innebär några omedelbara nyanställningar så tryggar den många av de jobb som redan finns på företaget.

Många företag har väntat på den här ordern
– För närregionen och Karlskoga som stad har det här stor betydelse. Flera företag kommer att påverkas och det är många som är väldigt glada, säger Kjell Edholm som förutom sitt jobb som platschef på Partnertech även sitter med i styrelsen för företagareföreningen Möckelnföretagen, till Karlskoga Tidning
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.093