23948sdkhjf

Svenska Lifco köper amerikansk verktygstillverkare

Svenska Lifco har tecknat avtal om att förvärva majoriteten av det USA-baserade bolaget Solesbees, ledande inom området verktyg för grävmaskiner och hjullastare.
Solesbees utvecklar och tillhandahåller produkter så som gripar, mekaniska krossar och andra produkter till grävmaskiner och kompaktlastare. Bolaget riktar sig huvudsakligen till den nordamerikanska marknaden.

Solesbees grundades 1993 och är baserat i Georgia, USA. Solesbees omsatte 2016 cirka 11 miljoner dollar. Bolaget har runt 35 anställda och kommer att konsolideras i affärsområdet Demolition & Tools.

Förvärvet kommer inte att ha någon väsentlig effekt på Lifcos resultat och finansiella ställning under innevarande år.

Lifco förvärvar och utvecklar marknadsledande nischverksamheter med potential att leverera uthållig resultattillväxt och goda kassaflöden.

Lifco med huvudkontor i Sverige styrs av en tydlig filosofi som innebär att bolaget är långsiktigt, har fokus på lönsamhet och har en starkt decentraliserad organisation. Lifco har 133 bolag i 26 länder. Koncernen omsatte 2016 cirka 9 miljarder svenska kronor med en ebita-marginal på 15 procent.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.08