23948sdkhjf

Automationsföretag på uppköp

Hestra Automation AB har ambitioner om att växa, som ett led i detta har företaget nu förvärvat INTEK Industriteknik AB i Anderstorp.
Hestra Automation ingår i Axelentgruppen, där uppköpet av INTEK ses som en viktig del i koncernens tillväxt.

I Axelentgruppen ingår utöver Hestra Automation AB också Axelent AB, Axelent Wire Tray AB och SnapperWorks AB.

”Vi har en ambition att växa och bli en heltäckande leverantör inom industri-automation. Uppköpet av INTEK gör att vi kan utöka vår befintliga elavdelning med mycket värdefull kompetens inom just elautomation”, säger Richard Skogward VD för Hestra Automation i ett pressmeddelande.

Nya nationella och internationella projekt
Hestra Automation har under 2009 flyttat verksamheten till Gislaved. Företaget har också vuxit och fått ett flertal riktigt stora projekt, såväl nationellt som internationellt.

De nya tilltagen gör att företaget behöver bli fler även personalmässigt.

En koncern i tillväxt
”Vi har en uttalad tillväxtambition i Axelentgruppen* och ser förvärvet av INTEK som en viktig del i koncernens tillväxt. Vi går mer och mer emot att bli en helhetsleverantör och då är kunskap ett starkt konkurrensmedel. Det här känns mycket positivt”, säger Mats Hilding, Axelentgruppen*.

Uppköpet av INTEK Industriteknik AB innebär att Hestra Automation utökar sin personal med tre personer i Gislaved.

Utökat serviceutbud
Under 2010 kommer Hestra också att erbjuda industrin i närområdet en produktions-försäkring, Hestra Automation Care, vilket innebär att vi servar företagens maskinpark kontinuerligt alternativt när behoven uppstår.

INTEKs kunskap kommer då vara till stor nytta, liksom företagets egen tillverkningsenhet av prototyper och reservdelar ”Parts & Prototypes.

På bilden från vänster: Richard Skogward, Hestra Automation, Per-Fredrik Törnqvist och Nicklas Bergh, INTEK Industriteknik AB, Mats Hilding, Axelentgruppen
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.078