23948sdkhjf

Tysk stororder till Hestra Automation

Hestra Automation AB har i stenhård konkurrens tagit en order värd 30 miljoner kronor fördelat på två olika maskinanläggningar till en tysk kund. "Hestra Automations koncept har gjort företaget till en vinnare också i denna affären", säger VD:n,.
Hestra Automation AB har, i stenhård konkurrens, erhållit en order värd 30 MSEK fördelat på två olika maskinanläggningar till ett tyskt träbearbetningsföretag.

Rådande marknadsläge gör konkurrenssituationen tuff både nationellt och internationellt. Men enligt Richard Skogward, VD på Hestra Automation AB, har man skapat ett koncept, där framförallt kunskapen och förmågan att tillhandahålla en helhet inom automation gjort Hestraföretaget till en vinnare inte bara i denna affären.

”Vi har även tidigare levererat liknande maskiner till Tyskland. Men, detta är helt klart en av våra större order. Vi vet att vi har en mycket konkurrenskraftig affärsidé som bygger på att sälja en helhet vad gäller allt från analys till produktion, genomförande och uppföljning Vi vet vad vi pratar om och det ger kunden en trygghet”, säger Anders Blom, konstruktör och projektansvarig för tysklandsprojektet på Hestra Automation AB.

”När det gäller träbearbetningsmaskiner kan vi erbjuda en unik spetskompetens som bevisligen går hem i Tyskland men också i USA, där vi fått flera förfrågningar på maskiner av liknande karaktär som den vi nu ska leverera till Tyskland.”

Vi säljer effektiva flöden
Richard Skogward, VD Hestra Automation:
”Att sälja maskiner är det många som gör. På Hestra Automation säljer vi effektiva och lönsamma flöden. Maskinen utgör kärnprodukten, men det är vår kunskap och service som skapar mervärden för kunden och stärker konkurrenskraften i företaget. Detta ”tänk” har vi gett namnet Flow Power – ett begrepp som kommer att dyka upp både internt och externt i vår marknadsföring. Vi står för en helhetslösning som är lätt att förstå och som ligger rätt i tiden.”

Positiva konsekvenser
”Den tyska ordern ger oss en mycket bra beläggning framöver, men den ger också företaget muskler att satsa och utvecklas vidare i den takt vi planerat. Vi har många spännande projekt på gång.”, avslutar Richard Skogward.
Maskinanläggningen kommer att tillverkas under 2009 och levereras till kund i början
av 2010.

Källa: Hestra Automation

Om företaget
Hestra Automation startade 1972 i Hestra. Affärsidé: Genom kvalificerad kompetens och god kundförståelse tar vi fram lösningar inom automation och maskinsäkerhet som ökar våra kunders lönsamhet under lösningarnas hela livscykel. Våra kunder består av tillverkande företag där man ser automatisering av produktionen som en avgörande konkurrensfördel.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.109