23948sdkhjf

Nystartade Femcab utökar med liten kantpress

Med nya kantpressen Xpert 40 från Bystronic blir det krångelfritt för Femcab med 24-timmarsservice för korta serier och enstyckstillverkning med snabba ryck.
Den nya tekniken som finns i programmet Bysoft 7 ger stort stöd när den skurna biten ska bockas.

– Man vill ju lyckas på en gång när man har enstyckstillverkning av ett skuret ämne, säger Viktor Larsson, produktionsansvarig och delägare på Femcab och visar den nyinstallerade lilla kantpressen Xpert 40 från Bystronic.

– Vi har blivit väldigt imponerade av den lille jätten, vi har ju en till kantpress för de riktigt stora bitarna, men vi har upptäckt att vi använder den lilla kantpressen till nästan allt. Den klarar även av 10mm plåt, och vi är överraskade av dess smidiga kapacitet.

Vd och delägare Mattias Fröst i Värnamo vågade efter viss tanketid ta steget att starta eget 2012. Mattias köpte en begagnad laser och kantpress från sin tidigare arbetsgivare.

Nu flyter det på!

– Att satsa är något man måste göra som nystartad. Det är en liten lokal vi hyr, men med rätt planering har vi fått till en mycket funktionell verkstad. Vi har jobbat mycket och dagarna har blivit långa ibland, menar Mattias Fröst.

– Men med vår enkla strategi att ha en välfungerande maskinpark och kunna ge snabba säkra leveranser ut till kund, kan vi idag räkna in 120 nöjda kunder som är mer eller mindre återkommande och vi är nu sex anställda i bolaget. Det ser ljust ut nu, säger en helnöjd Mattias Fröst.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.794