23948sdkhjf

Steelwrist börjar distribuera tilt-fästen för minigrävmaskiner

Samarbetar med den danska tillverkaren Tiltman.
Sollentunabaserade Steelwrist har ingått ett strategiskt samarbete med Tiltman för distribution av tilt-fästen för minigrävmaskiner. Det framgår av ett pressmeddelande.

Vid en internationell produktlansering den 26 April i Sollentuna presenterade Steelwrist ett strategisk samarbete med Tiltman, den danska tillverkaren av små tilt-fästen för minigrävmaskiner.

Många kunder vill bli mer effektiva med en robust tilt-funktion även för dom minsta grävmaskinerna upp till 3 ton.

Tiltmans TMX-produkt är då mycket lämplig och kommer med S30 och S40 fästen. (S30/150 och S30/180). Tilt-enheten kan levereras med semi-automatisk eller hydraulisk låsversion. Medan Powertilt använder en tilt-motor för att tilta används två kompakta cylindrar på TMX vilket ska ge en viktfördel.

– Vi är mycket glada att kunna introducera TMX även för de riktigt små grävmaskinerna ner till 700 kg. Vi tror att möjligheten finns att öka penetrationen genom att erbjuda en produkt till den internationella marknaden under Steelwrists varumärke, säger Stefan Stockhaus, Steelwrists vd.

Leveranser av Steelwrist TMX kommer att starta i juni. Produkterna kommer att premiärvisas på MaskinExpo-mässan i Stockholm den 18-20 maj.

Tiltman bygger nu ut sin produktionsanläggning vilket kommer att vara klart efter sommaren. Bolaget står därmed redo för en ökande volym.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.093