23948sdkhjf

Tillverkaren i Gnosjö investerar i presshall

Förra året tog de affärer värda över 330 miljoner och till år 2020 räknar de med att öka intäkterna med 50 procent.
Gnosjöbolaget Gnotec öppnar en ny toppmodern presshall i Čadca, Slovakien. Det framgår av ett pressmeddelande.

Under 2016 har bolaget vunnit nya order till ett årligt värde av mer än 330 miljoner kronor från kunder inom fordonsindustrin. Den nuvarande omsättningen på drygt en miljard kronor väntas därmed öka med 50 procent fram till år 2020. Tillväxten beskrivs som särskilt stark i Slovakien och Kina.

För att hantera tillväxten i Čadca i Slovakien har fabriken byggts till med en toppmodern presshall på 1 700 kvadratmeter.

Presshallen inrymmer sex helautomatiska presslinjer med presskraft från 200 till 500 ton och ett helautomatiskt skrothanteringssystem för ökad effektivitet.

Plats och fundament för ytterligare två presslinjer har redan förberetts. En av de nya pressarna är en 200 ton Servopress vilket ger Čadca tillgång till den senaste tekniken inom automatisk pressning.

– Utbyggnaden av vår fabrik i Čadca stärker vår position på den europeiska marknaden och är ett viktigt steg i vår tillväxtstrategi, säger Gnotecs vd Stefan Ottosson.

Den nya presshallen invigs vid ett kundevent den 1-2 juni.

Gnotec är specialiserat på utveckling och tillverkning av metallkomponenter till fordons- och industriapplikationer. Bland kunderna finns Volvo Trucks, Volvo Cars, Scania, Renault, Autoliv, JBT FoodTech och Assa Abloy.

Sex anläggningar finns i Sverige, Slovakien och Kina och antalet medarbetare är över 600 personer.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.109