23948sdkhjf

Kanonrapport från fordonskoncernen Volvo

Resultatet i det första kvartalet var rejält över marknadens förväntningar.
Fordonskoncernen AB Volvo slog marknadens förväntningar rejält med delårsrapporten för det första kvartalet.

– Under det första kvartalet ökade både koncernens försäljning och resultat. Volymerna av tunga och medeltunga lastbilar minskade med fyra procent men det vägdes upp av 34 procent högre volymer av anläggningsmaskiner. Koncernens justerade rörelseresultat förbättrades till 7,0 miljarder kronor med resultatförbättringar från samtliga affärsområden och med den största påverkan från lastbilsverksamheten och Volvo CE. Den justerade rörelsemarginalen var 9,1 procent, säger Volvos vd Martin Lundstedt.

Rörelseresultatet blev 7 029 miljoner kronor för det första kvartalet 2017. Analytikerna hade räknat med ett justerat rörelseresultat på 5 309 miljoner kronor, enligt SME Direkt sammanställning inför rapporten.

Rörelsemarginalen blev 9,1 procent för kvartalet. Väntat var en marginal på 7 procent. Försäljningen uppgick till 77 365 miljoner kronor för perioden. Här låg SME Direkts konsensusprognos på 75 681 miljoner kronor.

Bolaget höjer också sin prognos för den kinesiska marknaden för anläggningsmaskiner under 2017 och spår nu en uppgång här med 20-30 procent, en uppjustering från tidigare som var en ökning om 5-15 procent.

Även prognosen för Europa-marknaden dras upp.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.142