23948sdkhjf

Trumsilar till Paris

Miljöteknikföretaget Läckeby Water har fått en order på utrustning till Paris avloppsreningssystem. En order som kan ge följdorder i flera år framöver.
Paris avloppsreningssystem ska byggas om i etapper under en tioårsperiod, vilket gör att Läckeby Water kan få följdorder i flera år, skriver företaget i ett pressmeddelande.

Paris avloppsreningssystem består av ett nät av flera samverkande reningsverk som ligger i kommunerna utanför Paris utmed floden Seine. Tillsammans renar de avloppsvattnet från 8,5 miljoner invånare i Paris samt fyra län som omger den franska huvudstaden.

Trumsilar från Läckeby Water
Samtliga dessa reningsverk ska nu byggas om under en tioårsperiod för att avloppsvattnet ska kunna renas med så kallad membranteknik.

Tekniken kräver att små partiklar som fibrer och hårstrån avskiljs från avloppsvattnet under reningsprocessen. Avskiljningen sker i jättelika roterande silar, så kallade trumsilar.

Läckeby Water ska i den första ordern leverera fyra trumsilar för sammanlagt 2 miljoner kronor till det reningsverk som ligger i kommunen Achères nordväst om Paris, där den omfattande ombyggnaden startar.

Prestigeorder
- Det här är en prestigeorder för oss. De har valt våra trumsilar i första steget i ombyggnaden av Paris avloppsreningssystem, som är ett av Europas största. Sannolikheten är stor att de fortsätter köpa av oss, säger Hans Frost, chef för divisionen Läckeby Products som har hand om en stor del av tillverkningen inom Läckeby-gruppen.

Han fortsätter: " I slutändan kan det handla om order för sammanlagt 25-30 miljoner kronor för Läckeby."

Företaget säljer mycket trumsilar i Frankrike via det franska dotterbolag Roto-Sieve i Paris. Därför hade de bra referenser inför den här upphandlingen.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.063