23948sdkhjf

Finnveden stänger Morafabrik

Efter sommaren stänger Finnveden Metal Structures fabriken i Mora, produktionen flyttas till anläggningar i Olofström och Bielsko-Biala i Polen.
Finnveden Metal Structures genomför ett effektiviseringsprogram i hela verksamheten med syfte att stärka bolagets konkurrenskraft och lönsamhet.

För att ytterligare effektivisera resursanvändning planerar bolaget att koncentrera tillverkningen av plåtkomponenter till färre antal orter, skriver Finnveden Metal Structures i ett pressmeddelande.

Bättre lönsamhet
- Det ligger en omfattande utredning bakom det här beslutet och vi har kommit fram till att detta är den enda fungerande lösningen för oss att nå en bättre lönsamhet och större konkurrenskraft för hela bolaget, säger företagets informationschef Kamilla Oresvärd till Dalademokraten och fortsätter:

"Vi måste koncentrera vår verksamhet till färre antal orter. Det är inte längre försvarbart att driva Morafabriken och vi kan tyvärr inte se någon annan lösning än att flytta produktionen."

Flera varsel rundor
Finnveden har varslat flera gånger, i början av 2000-talet hade fabriken 130 anställda. När beskedet om att stänga fabriken kom här i veckan, har fabriken kvar 42 anställda.

- Arbetsmarknaden ser väldigt tung ut i Moratrakten. Många av oss har familj och hus och just nu är det svårt att tänka sig att flytta, men man kanske blir tvungen till det, säger Conny Ploog lokal ordförande för Metallklubben till Dalademokraten.

Nya arbetstillfällen I och med att en del av produktionen flyttas till Olofstöm skapas det nya arbetstillfällen på anläggningen i Olofström. Hur många är ännu oklart.

– Det kommer troligen att bli några nya men hur många får visa sig efter förhandlingar säger Kamilla Oresvärd till Sydöstran.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.069