23948sdkhjf

Finnveden Metal Structures tecknar avtal med Volvo PV

Företaget tar över sammansättningen av motorramar till vissa av Volvo Personvagnars modeller.
FinnvedenBultens division Finnveden Metal Structures har tecknat avtal med Volvo Personvagnar gällande sammansättning av motorramar i Olofström.

Avtalet löper under minst tre år.

Renodlar verksamheten
Volvo Car Body Components har sedan Finnveden Metal Structures övertagande av fabriksanläggningen i Olofström hyrt in sig i anläggningen.

För att renodla verksamheten och öka kapaciteten för sammansättning har Finnveden Metal Structures idag tecknat ett avtal med Volvo Personvagnar som innebär att Finnveden Metal Structures tar över sammansättningen av motorramar till vissa av Volvo Personvagnars modeller.

− Diskussioner har förts under en längre tid och det känns som ett naturligt steg för båda verksamheterna att vi tar över sammansättningen av dessa strukturer. Vi kommer att fortsätta leverera motorramar till Volvo Personvagnar samtidigt som vi också öppnar upp för möjligheten till utökad produktion inom segmentet, säger Johan Westman, VD och koncernchef för FinnvedenBulten.

Ny press
Sammansättningsutrustningen, som består av två svetslinjer och en bearbetningslinje, kommer att tas över av Finnveden Metal Structures.

Som ett led i FinnvedenBultens utveckling av anläggningen i Olofström har det därutöver tidigare fattats beslut om att investera i en ny 1 500 ton press.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.19