23948sdkhjf

Eslövskopan blir deras

Köparen har växt kraftigt de senaste åren och produktionen i Götene har nästan fördubblats på bara några år.
Götene Ufo har förvärvat ritningar, varumärket samt produktionsrättigheterna för Eslövskopan av Pon Equipment. Det framgår av ett pressmeddelande.

– Eslövskopan är känd för sina robusta skopor med hög kvalitet. Designad för att maskinen och redskapet ska få optimala vinklar och köregenskaper, vilket innebär stora besparingar både vad gäller tid och bränsleförbrukning, säger Götene Ufos vd Sven Lans.

Planen är nu att bolaget redan under vår/sommar ska komma igång med att marknadsföra Eslövskopan, som från och med nu kommer att tillverkas i fabriken i Götene.

Götene Ufo är en av dom största tillverkarna i Norden av redskap till grävmaskiner och hjullastare. I produktionsanläggningen i Götene finns kapacitet för att kunna fortsätta att tillverka Eslövskopan.

De senaste åren har varit en stor framgång för tillverkaren. Bolaget har ökat sina marknadsandelar rejält och på bara några år har produktionen nästan fördubblats i Götene.

Stora investeringar i maskiner och nyanställningar har gjorts för att hinna med att växa i den höga takten.

Götene Ufo utvecklar, tillverkar och marknadsför skopor och andra typer av redskap till entreprenadmaskiner. Antalet medarbetare är 49 personer och omsättningen 81 miljoner kronor.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.064