23948sdkhjf

Försiktig optimism hos Hylteföretag

Hylteföretag inom metall och verkstadsindustrin kan se en viss stabilitet i orderingången, men vågar inte sätta för stora förväntningar till 2010.
Hallandsposten har intervjuat Esskå Metall i Landeryd, Hylte Svets AB i Hyltebruk, Åges Metallgjuteri i Unnaryd och Keman Svets i Kinnared om det gågna året och om framtidsutsikterna för 2010.

Esskå Metall har lagt utbyggnadsplanerna på is, men enligt företagets vd Lennart Morin har företaget varit nere på botten och vänt.

- Folk måste få tilltron till en ökning. Det var en uppgång i höstas, men den kom av sig innan jul. Det är inte så dåligt som i våras då det var helt fruktansvärt. Nu kan man tala om en försiktig optimism, säger Lennart Morin.

På Hylte Svets AB har de haft en jämn orderingång och enligt delägare Lennart Björklund hoppas företaget att kunna öka framförhållningen inom projektsmide och traditionell verkstadsproduktion.

Keman svets och Åges metallgjuteri är beroende av fordonsindustrin och företagen har känt av nedgången.

– Orderläget gick upp strax före semestrarna förra året från en låg nivå. Sen har det legat ganska stabilt, men fortfarande på en låg nivå. Vi har klarat nedgången med att ha all fast personal kvar, all inhyrning är borta, säger Tommy Gunnarsson VD på Åges metallgjuteri

– Vi fick en riktig smäll förra året och skickade hem halva styrkan. Vi håller på att repa oss, men vill inte skriva större framtidsutsikter på väggen. Osäkerheten är stor, säger Kent Johansson på Keman svets.

Källa: Hallandsposten

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.078