23948sdkhjf

Xavitech i fulltecknad nyemission

Pumptillverkaren Xavitech reser 7 Miljoner i fulltecknad nyemission.
Nyemissionen på sju miljoner blev övertecknad trots det tuffa klimat som råder på den
finansiella marknaden.

Johan Stenberg är VD för det Härnösandbaserade teknikföretaget Xavitech och mycket nöjd idag. Trots de tuffa tiderna i omvärlden intygar han att framtiden ser ljus ut.

”Ja, den senaste tiden har det verkligen hänt en rad positiva saker. Under oktober fick vi in fem nya volymkunder och den 16 november sköts vår pump upp med NASAs rymdfärja Atlantis till rymdstationen ISS. Vi är ett nischat och teknikbaserat företag och att vi har lyckats ta fram unika produkter är givetvis en viktig förklaring till framgångarna.”

Johan Stenberg förklarar att han var positiv till att nyemissionen skulle lyckas.

”Vi hade ett flertal intressenter redan från start, men att den skulle bli övertecknad trodde jag inte. Det visar på ett stort intresse och förtroende från investerare. Det är jag stolt över och något vi på Xavitech ska se till att förvalta. Att vi nu får extra finansiella muskler är otroligt viktigt för att vi ska kunna fortsätta både utvecklingen av nya marknader och ny teknik.

Nyemissionen innebär att Xavitech fick 35 nya ägare och därmed har cirka 70 ägare. De fyra största ägarna är nu Johan Stenberg, Västernorrlandsfonden, Lasse Bäckvall och Saminvest AB.

Men hur var det med rymdsuccén?

”Jo, vår pump är en central komponent i ett forskningsexperiment på den internationella rymdstationen ISS. Det handlar om att prova odla växter i rymden och vår pump skall förse växternas rötter med vatten. Att NASA efter en urvalsprocess valde just vår produkt är vi ödmjukt stolta över.”

Källa: Pressmeddelande

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.094