23948sdkhjf

Smålandsbolaget laddar för tillväxt

En fastighet i Jönköping på 20 000 kvadratmeter möjliggör fortsatt expansion.
Kabe, med bas i småländska Tenhult, köper en fastighet på Torsvik i Jönköping för att möjliggöra ytterligare expansion för koncernen. Det framgår av ett pressmeddelande.

Fastigheten som är på 20 000 kvadratmeter, ligger utmed E4 strax söder om Jönköping och kommer att tillträdas under det fjärde kvartalet.

Kama Fritid, ett helägt dotterbolag till Kabe, kommer att flytta hela verksamheten från Tenhult till den nya fastigheten.

Kama Fritid är Nordens största tillbehörsgrossist av artiklar för mobilt boende och reservdelar för husvagnar och husbilar. Bolaget har 28 anställda och omsatte 225 miljoner kronor förra året. Kama Fritids verksamhet har vuxit kraftigt de senaste åren och en fortsatt expansion ska säkerställas genom förvärvet.

Schur Ekmans Kartong som i dag bedriver verksamhet i fastigheten kommer att kvarstå som hyresgäst i delar av fastigheten.

Lokalerna i Tenhult kommer att användas av Kabe Husvagnar för den utökade husvagns- och husbilsproduktionen som koncernen just nu investerar i.

– Vi är mycket nöjda med förvärvet av fastigheten, då Kama Fritid är en viktig del av Kabe-koncernen där vi ser stora tillväxtmöjligheter, säger Kabes vd Alf Ekström.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.078