23948sdkhjf

Tre välkända svenska tillverkare gör maskininvesteringar

Verkstäder i Flen, Hovmantorp och Vårgårda satsar för framtiden.
Skövdebaserade Lichron har haft bra med förfrågningar på maskiner från Bridgeport den senaste tiden. Det har resulterat i tre order avseende vertikala fleroperationsmaskiner med Heidenhain styrsystem. Det framgår av ett pressmeddelande.

Det rör sig i samtliga fall om välkända svenska verkstadsföretag som uppskattar Bridgeports nyutvecklade maskinmodeller.

Först ut var Malmköpings Mekaniska Werkstad i Flen som investerade i Bridgeport XR-1000. Enligt uppgift hade tillverkaren fått goda vitsord av Bridgeports maskiner från koncernföretaget Råbe Tooling i Västerås som har lång erfarenhet av en liknande maskin från tillverkaren.

Ett annat välkänt företag som också investerat i Bridgeport modell XR-1000 är Samek i Vårgårda.

Samek är en klassisk formverktygstillverkare med lång erfarenhet i branschen. Inför investeringen sonderade företaget marknaden och valde ut tre lämpliga konkurrerande maskiner. Efter testkörningar och uppmätning av detaljer så föll valet på Bridgeports vertikala fleroperationsmaskin XR-1000.

Som tredje tillverkare har LG Produktion i Hovmantorp köpt in Bridgeports nya flaggskepp som är den femaxliga modellen XT-630.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.125