23948sdkhjf

Tillverkaren Protab har en god orderingång

Framtiden ser mycket lovande ut och nu behöver de fler CNC-operatörer.
Tillverkningsföretaget Protab med verksamhet i Vindeln och Nordmaling har en god orderingång. Nu rekryteras ytterligare CNC-operatörer. Det framgår av ett pressmeddelande.

– Vi har ett bra orderläge och har ökat omsättningen den senaste tiden, därför behöver vi förstärka vår organisation. Framtiden ser mycket lovande ut, säger Protabs vd Jens Johansson.

Protab är en samarbetspartner inom verkstadsindustrin. Kunderna finns framför allt inom skogsmaskinsindustrin och pumpindustrin.

Bolaget erbjuder skärande bearbetning i CNC-styrda svarv- och fleroperationsmaskiner men även montering av kompletta detaljer.

I dag omsätter Protab cirka 80 miljoner kronor på sina två fabriker i Nordmaling samt Vindeln och har 40 medarbetare. Företagets ägare har en tydlig tillväxtstrategi.

För att stärka tillgången på arbetskraft presenterade Protab nyligen sin satsning på det nya nationella konceptet med gymnasielärlingar där eleverna får sin yrkesutbildning både på skolan och arbetsplatsen.

— Protab växer lokalt och våra kunders produkter används globalt. Vi behöver öka tillgången till välutbildad kompetens. Det är vi inte ensamma om utan det är en av branschens stora fokusfrågor för framtiden just nu. Vi behöver fler utbildade killar och tjejer till industrin och utbildningen är ett sätt för oss att bidra till branschens långsiktiga utveckling, säger Jens Johansson.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.109