23948sdkhjf

Diadrom tar hem strategiskt viktig fordonsaffär

Beställare är en global underleverantör till fordonsindustrin med ursprung i Asien.
Diadrom Systems, som är ett helägt dotterbolag till Göteborgsbaserade Diadrom Holding, en konsult- och systemleverantör inom diagnostik av Autotech, har fått en order på ett utvecklingsprojekt som dessutom innehåller en licens på bolagets egna produkt Diadrom Dolphin. Det framgår av ett pressmeddelande.

Diadrom Dolphin används för att automatisera verifiering vid utveckling och förvaltning av mjukvarubaserade funktioner till fordon.

– Antalet mjukvarubaserade funktioner har stadigt ökade de senaste åren i hela fordonssektorn. Den snabbaste ökningen är inom infotainmentsystem för personbilar. Automatiserad verifiering är ett måste för att säkra kvaliteten över produktens livslängd i dagens höga utvecklingstempo. Ökning av säkerhetskritiska funktioner, så som självkörning, spär på behovet ytterligare, säger Diadroms vd Henrik Fagrell.

Ordern kommer från en global underleverantör till fordonsindustrin med asiatiskt ursprung. Ordervärdet uppgår till närmare 1 miljon kronor och leverans sker under andra kvartalet.

Ledningen i Diadrom bedömer att affären är strategiskt viktig.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.099