23948sdkhjf

Stålbjässen samarbetar med Multidocker

Deras segment har en god marknadstillväxt.
Norrköpingsbaserade Multidocker har under en tid tillsammans med SSAB analyserat val av effektiva stålkvaliteter och produktion av olika stålkomponenter. Det framgår av ett pressmeddelande.

Multidocker utvecklar, tillverkar och säljer maskiner och logistiklösningar för materialhantering i hamnar och terminaler.

Bolaget verkar i ett segment med god tillväxt och potential för effektivitets- och miljöförbättringar. Multidocker har ett nära samarbete med Caterpillar, världens största tillverkare av stora anläggningsmaskiner. Syftet med detta har varit att optimera Multidockers maskiners lyftförmåga, kvalitet och kostnad.

Efter att detta givit positiva resultat tecknas nu den första ordern med SSAB, där SSAB kommer leverera helhetslösningar av komponenter till Multidockers armsystem.

– Vi är mycket glada att etablera samarbete med SSAB. De lösningar som SSAB erbjudit bidrar till att öka konkurrenskraften för Multidocker. Samarbetet omfattar initialt nuvarande produktionsprojekt i Europa men förhoppningen är att det på sikt ska innefatta även Brasilien och USA då SSAB har resurser att addera värde i Multidockers produktion, säger Multidockers vd Percy Österström.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.094