23948sdkhjf

Borlängebolaget renoverar en av broarna vid Essingeleden

Projektet genomförs på en av huvudstadens mest trafikerade länkar.
Borlängebaserade BSM får en nyckelroll när en av broarna vid Essingeleden i Stockholm renoveras under sommarhalvåret. Det framgår av ett pressmeddelande.

Projektet kommer att väcka stor uppmärksamhet eftersom arbetena utförs på en av huvudstadens mest trafikerade länkar.

Klarar ni det här jobbet med befintlig personal?

– Ja, det gör vi men vi har många nya projekt på väg in så vi kommer att behöva hyra in personal, uppger Björn Kjellberg, produktionschef på BSM, för Metal Supply.

Lagren vid brofästena ska bytas ut och det är i samband med de olika brolyften som projektet får nytta av BSM:s kunskap. Under själva renoveringen ska bron ligga på specialstöd, som tillverkats i BSM:s verkstad i Borlänge.

– Vi kommer att både tillverka och montera specialstöden, säger Björn Kjellberg.

BSM har fått uppdraget av E-schakt, som i sin tur är uppdragstagare åt Trafikverket.

Arbetet utförs enligt standarden EN 1090 och i utförandeklass 4, vilket innebär att uppdraget anses vara extra viktigt för infrastrukturen i samhället.

Det var i samband med reparationen av den skadade Södertäljebron, vilken blev en riksnyhet förra sommaren, som det blev allmänt känt inom branschen att BSM har de nödvändiga kunskaperna inom det här området. Då var BSM:s insats viktig för att det arbetet skulle få ett bra slut.

– Vårt arbete med Södertäljebron har nog varit en starkt bidragande orsak till att vi nu fått det här uppdraget. Det känns både roligt och hedrande, menar Björn Kjellberg.

I början av mars inledde BSM arbetet med att bygga stöden. Från mitten av april till september ska det sedan ske flera lyft av bron där det blir aktuellt att montera stöden.
Läs mer om: BSM
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.078