23948sdkhjf

Stark start på året för industrikoncernen

Bäst går försäljningen av chassifjädrar.
Industrikoncernen Beijer Alma har under inledningen av 2017 haft en stark efterfrågan för koncernen som helhet. Det framgår av ett pressmeddelande.

Beijer Alma är en internationell industrigrupp med fokus på komponenttillverkning och industrihandel. I koncernen ingår fjädertillverkaren Lesjöfors, specialkabeltillverkaren Habia Cable och industrihandelsbolaget Beijer Tech. Aktien är noterad på Stockholmsbörsens mid cap-lista.

Bäst utveckling har Lesjöfors, där framför allt försäljningen av chassifjädrar ökar efter ett något svagare 2016. Även Industrifjädrar visar god tillväxt.

I Habia ökar försäljningen av kabel till basstationsantenner kraftigt. I övriga kundsegment är utvecklingen något svagare, framför allt på grund av lägre fakturering inom kärnkraft. I Beijer Tech påverkas lönsamheten positivt av de åtgärder som gjordes under förra året.

Sammantaget är förutsättningarna gynnsamma och det gör att både fakturering och resultat bör förbättras det första kvartalet jämfört med motsvarande period förra året, uppger bolaget.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.078