23948sdkhjf

Tata Steel prisas av Volvo Cars

Fordonsbjässen har fått levererat galvaniserat stål från dem.
Tata Steel har tilldelats Volvo Cars Quality Excellence (VQE) Award. Det framgår av ett pressmeddelande.

VQE prisar underleverantörer som uppnår ”exceptionell standard” inom tillverkning och kvalitetsprocesser. Tata Steel uppfyllde alla dessa kriterier och uppges vara den första stålproducenten som mottager detta prestigefyllda pris.

Tata Steel tilldelas priset för att de har producerat och levererat galvaniserat stål med hög och jämn kvalitet. Genom att kontinuerligt förändra stålets kvalitet till det bättre har Tata Steels forskning- och utvecklingsavdelning och ingenjörer även lyckats förbättra Volvo Cars tillverkning.

Volvo Cars köper framförallt galvaniserade stålrullar till karosser, exempelvis sidoplåt, dörrar och bakluckor. Två av produkterna är MagiZinc Auto, en avancerad varmförzinkad beläggning, och DP800 HyperForm, ett formbart höghållfast stål som möjliggör komplexa strukturella komponenter i tunnare plåt

– Det är första gången som Volvo Cars ger denna utmärkelse till en stålleverantör. Vi erkänns för våra ansträngningar att nå högt ställda krav på produktions och kvalitetskontroller och att vi kontinuerligt förbättrar vår service i alla avseenden. Vi fokuserar ständigt på att nå en hög stålkvalitet i kombination med att erbjuda oslagbar teknisk support. Det är av högsta prioritet, säger Johan Casparsson, Global Account Manager, Tata Steel.

Tata Steel uppger sig stå väl redo att leverera stålprodukter till den svenska fordonsindustrin.

För de svenska tillverkarna som exempelvis Volvo Cars finns en distributionskedja av cirka 350 tillverkare av komponenter och underleverantörer. Många av dessa aktörer får sina leveranser från Halmstad Steel Service Center.

Vid stålservicecentret i Halmstad finns fyra produktionslinjer som slittar, klipper, riktar och formar plåt för fordonsindustrin.

Halmstad Steel Service Center förvärvades av Tata Steel från SSAB i april 2015 och är en del av ståltillverkarens strategi att förbättra leveranser av stålprodukter för sina kunder på den nordiska marknaden.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.078