23948sdkhjf

Den nya maskinfabriken hamnar i Kalmar

Närheten till flygplatsen och utbudet av hotell och restauranger fällde avgörandet.
Virserumsföretaget Modig Machine Tool valde Kalmar som ort där de ska bygga sin nya stora anläggning. Det rapporterar P4 Kalmar.

Valet stod mellan Oskarshamn och Kalmar.

Skälet till beslutet uppges bland annat ha varit närheten till flygplatsen som underlättar för bolagets kunder att komma på besök. Bland deras största kunder finns flygbjässarna Boeing och Airbus.

Företaget är specialiserat på teknisk utrustning och tillbehör till flygplan.

Etableringen leder till jobb i Kalmar.

– När det gäller meksidan, montörerna, så bör man vara lite tusenkonstnär eftersom vi är ett av få företag i Sverige som har både hydraulik, mekanik, pneumatik och montering i ett och samma, det är väldigt sällan det är det. Så man måste ha lite av allt, säger vd David Modig till radiokanalen.

Modig kan inte växa mer i sin nuvarande lokal efter den stororder värd hela 450 miljoner kronor som aviserades före årsskiftet.

Något som talade till Kalmars fördel var även utbudet av hotell och restauranger.

Det är ännu inte klart när bygget vid Snurrom i Kalmar kan komma i gång eller hur många som kommer att få jobb i den nya fabriken.

– Det är en viktig etablering som stärker Kalmar som industristad och kompletterar vårt befintliga näringsliv, säger kommunalrådet Johan Persson (S) till P4 Kalmar.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.094