23948sdkhjf

Sapa Industriservice får ny ägare

Sapa Industriservice med verksamhet i Finspång och Skultuna har 350 anställda och en omsättning på drygt 650 miljoner kronor. Nu får de ny ägare.
Sapa Industriservice AB avyttras till Coor Service Management (Coor). Coor är Nordens ledande aktör inom service management och specialiserat på att leda, utveckla och effektivisera servicefunktioner i bland annat produktionsanläggningar.

Sapa Industriservices verksamhet bedrivs i Finspång och Skultuna och kunderna finns i tung och medeltung industri. Sapa Industriservice omsätter cirka 650 Mkr och har 350 medarbetare, som följer med till Coor vid förvärvet. Köpeskillingen är 215 Mkr på skuldfri basis.

”Sapa önskar att fokusera kärnverksamheten, till vilken Sapa Industriservice varit en stödfunktion. Sapa i Finspång kommer även i fortsättningen att vara en stor och betydande kund. Industriservice har goda möjligheter att utveckla sin kärnverksamhet hos den nye ägaren, ”säger Bjørn Wiggen, VD och koncernchef i Sapa.

Källa: Sapa

Om Sapa
Sapa utvecklar, tillverkar och marknadsför förädlade profiler, profilbaserade byggsystem och värmeväxlarband i aluminium. Sapa är indelat i verksamhetsområdena Sapa Profiler, Sapa Building System och Sapa Heat Transfer och finns representerat i Europa, Nordamerika, och Asien. Affärskonceptet bygger på ett nära samarbete med kunderna. Sapa är ledande inom sitt område och har kunder i bygg-, transport-, verkstad och telekom-industrin. Sapa omsätter 32,5 miljarder kronor och har 13000 anställda.

Om Coor
Coor Service Management är Nordens ledande aktör inom service management. Bolaget är specialiserat på att leda, utveckla och effektivisera servicefunktioner på kontor, i fastigheter, produktionsanläggningar och i offentlig verksamhet. Bland kunderna kan nämnas Ericsson, AB Volvo, Volvo Personvagnar, Saab, Scania, Skanska, DHL, Philips, E.ON, EDB, Arcus, Esbo Stad, Landstinget i Östergötland, Sony Ericsson och ICA. Coor Service Management startade sin verksamhet 1998 och ägs av Cinven, ett av Europas ledande investmentbolag. Koncernen har drygt 4 000 medarbetare främst i Sverige, Danmark, Norge och Finland och en årsomsättning på cirka 5 700 MSEK (cirka 595 MEUR).




Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.141