23948sdkhjf

Dormer Tools accelererar

Dormer Tools i Halmstad räknar med att kunna öka volymerna under hösten. De närmaste åren kommer att bjuda på både nyinvesteringar och nyanställningar.
Dormer Tools i Halmstad presenterar ett helt nytt gängprogram med DIN-standard nästa år, men redan till hösten räknar de med ökade volymer.

-Konjunkturläget har stabiliserats och vi ser positiva signaler, men det är förstås väldigt tidigt att vara säker på en ordentlig och varaktig uppgång, säger VD Erling Gunnesson.

Erling Gunnesson berättar att Dormer Tools har klarat sig bättre än marknaden i genomsnitt, även om företaget har tappat 40 procent under lågkonjunkturen. Oanvända resurser har använts till bland annat att jobba vidare med Lean-arbetet. I stället för uppsägningar förhandlade företaget fram ett avtal om reducerad lön och arbetstid – ett avtal som löper ut i mars 2010.

Nu ser man fram emot en ljus höst på Dormer Tools med ökade volymer.

Företaget kommer att nyinvestera 20-30 miljoner kronor de närmaste åren, och man räknar också med att anställa mer personal.

Källa: Verkstäderna

Om företaget
Dormer Tools är en av världens största tillverkare av skärande verktyg i solid hårdmetall och snabbstål. Som en viktig medlem i Sandvik-gruppen har Dormer en vision och ett åtagande att alltid vara den ledande leverantören till produktionsindustrin såväl som till underhållsindustrin. Dormer har fem tillverkningsenheter i Sverige, Italien, Brasilien och England. Stora kapitalinvesteringar i varje enhet har lett till en varaktig och överlägsen produktkvalitet. Dormer är en betydande internationell leverantör som strävar efter att överträffa alla förekommande produktionsstandarder, även i krävande industrier som t ex flygindustrin, där toleranskraven är mycket höga. Standarder som ingår i Dormers skärande verktygsprogram är DIN, ISO, BS och ANSI.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.094