23948sdkhjf

Kockums satsar på Karlskrona

Kockums överger Malmö och flyttar hela verksamheten till Karlskrona. Flytten är ett led i en ny struktur som ska ge bättre effektivitet och lönsamhet.
Kockums har genomfört information och inlett förhandlingar med de fackliga organisationerna som gäller en organisationsförändring med flyttning av verksamheten i Malmö till Karlskrona.

Anledningen till det är att Kockums måste genomföra kraftfulla åtgärder för bättre effektivitet och lönsamhet. Just nu är det kärvt på den militära, marina marknaden i Sverige och på exportmarknaden. Det är också mycket tufft på den civila varvsmarknaden.

Vi diskuterar en flytt över flera år. Scenariot inkluderar flytt av samtliga anställda i Malmö, inklusive Stirling och Laboratoriet under en femårsperiod.

Samtliga nyanställningar kommer framöver att ske i Karlskrona. Muskö påverkas inte.

I Malmö finns för närvarande cirka 250 medarbetare inom ubåtsdesign, forskning och utveckling inom undervattenstekniken, Stirling och Kockums Labb.
Muskö: 78 medarbetare
Malmö: 248 medarbetare
Karlskrona: 712 medarbetare

Källa: Kockums

Om Kockums
Kockums står för marin högteknologi i världsklass – på ytan och under. Vi konstruerar, bygger och underhåller ubåtar och örlogsmarina system med avancerad smygteknik. Andra framgångsrika produkter är det luftoberoende Stirling-systemet, ubåtsräddningssystem och minröjningssystem. Verksamheten finns i Sverige i Malmö, på Muskö och i Karlskrona. Kockums ingår i ThyssenKrupp Marine Systems.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.437