23948sdkhjf

Scania ställer om till fossilfri el

Det här innebär en avsevärd minskning av koldioxidutsläppen för ett tillverkningsföretag i den här storleken.
Till år 2020 ska Scania ha fossilfri elförsörjning där det är möjligt i världen. Det meddelar Scania inför Earth Hour 2017. Det framgår av ett pressmeddelande.

Redan i dag är elförsörjningen till verksamheterna i Danmark, Frankrike, Norge, Polen och Sverige fossilfri.

Scanias arbete med att leda omställningen till hållbara transportsystem handlar om att utveckla klimatsmarta och energisnåla transportlösningar, men även om att effektivisera företagets egen energianvändning.

– Det är självklart att Scania ska vara föregångare i omställningen. Vi ställer höga krav på att våra leverantörer ska miljöanpassa sin verksamhet och införa ny innovativ teknik. Många av våra kunder driver också ett ambitiöst miljöarbete, säger Anders Williamsson, Scanias inköpsdirektör.

Att växla till fossilfri el innebär en avsevärd minskning av koldioxidutsläppen för ett tillverkningsföretag av Scanias storlek. Scanias engagemang omfattar inte bara tillverkningsorterna utan även all annan verksamhet, inte minst de hundratals verkstäderna.

I Skandinavien kommer energin till Scanias anläggningar främst från vattenkraft. I Frankrike och Polen utnyttjas vind- och solkraft.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.125