23948sdkhjf

Siljankoncernen köper in tio kammartorkar från Valutec

Affären omfattar en total kapacitet på 120 000 kubikmeter och 29 styrsystem.
Siljankoncernens sågverk i Älvdalen och Mora investerar i den Skellefteåbaserade maskintillverkaren Valutecs kammartorkar och styrteknik. Det framgår av ett pressmeddelande.

Affären omfattar tio truckmatade kammare med en total kapacitet på cirka 120 000 kubikmeter och 29 styrsystem. I affären ingår också byte till styrsystemet Valmatics i hela torkparken.

– Pålitligheten är en bidragande anledning till varför vi valde Valutecs helhetslösning, säger Tomas Olaspers, vd på Blyberg Timber i Älvdalen.

Genom investeringen i torkkapacitet möjliggörs en kapacitetsökning hos sågverket, från 205 000 kubikmeter per år till 245 000 kubikmeter.

– De gamla torkarna som hängt med under lång tid visade sig ha sämre fysisk status än vad vi först trodde. Vi tog snabbt beslut om att investera i ytterligare tre kammartorkar från Valutec och styrsystemet Valmatics, säger Tomas Olaspers.

Siljankoncernen har vuxit under de senaste fem åren och producerar totalt 430 000 kubikmeter sågat virke.

Sågverket i Mora producerar 70 procent furu och 30 procent gran. En betydande del är industrikunder som förädlar, men Siljankoncernen har också egen förädling av golv och panel.
Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Se senaste nyhetsbrevet ???id_11737???

Tipsa en kollega

0.156