23948sdkhjf

Concentric tecknar kontrakt på ny oljepumpsteknologi

Beställare är en global tillverkare av lastbilar och bussar.
Börsnoterade Concentric, med svenska enheter i Landskrona och Linköping, har nyligen fått en order av en global tillverkare av lastbilar och bussar, för att producera elektriska oljepumpar för deras hybrida applikationer. Det framgår av ett pressmeddelande.

Produktion kommer att påbörjas under hösten 2018 och förväntas generera en total omsättning om cirka 38 miljoner kronor i Europa.

Produktionsvolymen kommer successivt att öka under åtta år för att slutligen nå en årlig produktionsvolym på 8 000 enheter år 2026.

Den nya produkten ska stärka bolagets position som en stark leverantör av produkter som minskar bränsleförbrukning, ökar effektivitet av system, vilket ger en högre effekt samtidigt som bullernivån minskar.

– Denna första stora order på Concentrics nya elektriska oljepumpteknologi är ett ytterligare betydelsefullt genombrott på en marknad som drivs av ökad elektrifiering och kontroll, säger Concentrics vd David Woolley.

Bolagets elektriska oljepump har utvecklats i samarbete med en betyande leverantör av elektriska motorer.

Concentric är en stor nischaktör för produktion av hydrauliska produkter, inklusive pumpar, motorer, kraftaggregat och flödesdelare för mobila enheter.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.094