23948sdkhjf

STV uppgraderar drivlina till bandvagn

Nu kan de nå kunder som de tidigare inte kunnat adressera.
Den Skellefteåbaserade bandvagnstillverkaren STV har genomfört ännu en produktlansering. Bandvagnen drog stor publik och stort intresse uppges ha visats. Det framgår av ett pressmeddelande.

– Produktlanseringen innebär att vi nu kan nå kunder som vi tidigare inte kunnat nå. Jag tycker speciellt att det blir spännande att se hur den nya drivlinan till BV206 kommer att tas emot av marknaden framgent, säger Jim Wallström, vd för Scandinavian Terrain Vehicles.

Ett 15-tal kunder från hela Sverige och Europa deltog för att provköra nya drivlinan till BV206. Provkörningen hölls på Svansele Vildmarkscenters kuperade snötäckta terräng.

Nya drivlinan ersätter BV206:s gamla bensinslukande Fordmotorer med en modern, bränslesnål, dieselmotor.

Motorn STV visade upp var en 4-cylindrig 2,0 liters GM-motor på 147 kW med ett vridmoment på 400 Nm. Den automatiska växellådan var en 4-stegad GM-växellåda.

STV exporterar sina produkter över hela världen, till elkraft-, olje, gas och vindkraftsindustrin men också till polarforskningsexpeditioner på Sydpolen, räddningstjänsten i Monaco och turistbolag på Svalbard som använder bandvagnarna till att visa upp isbjörnar.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.094