23948sdkhjf

Autoliv räknar med tillväxt

Världens ledande bilsäkerhetsföretag Autoliv Inc. uppdaterar sin prognos och räknar nu med tillväxt.
Världens ledande bilsäkerhetsföretag Autoliv Inc. uppdaterar sin prognos från 21 juli.

Koncernen räknar nu med att nå en rörelsemarginal omkring 4% för årets tredje kvartal exklusive kostnader för omstruktureringar. Koncernens organiska försäljning under kvartalet beräknas minska med 10-15% och den rapporterade försäljningen med 15-20% om nuvarande växelkurser består.

I juli räknade Autoliv med att nå en rörelsemarginal i intervallet 1% till 3% för det tredje kvartalet exklusive omstruktureringskostnader och med att den rapporterade försäljningen skulle minska med mellan 20% och 25%.

För helåret 2009 räknar Autoliv med att koncernens organiska försäljning ska växa mellan tre och fem procentenheter snabbare än den genomsnittliga bilproduktionen på koncernens största marknader, Nordamerika och Västeuropa. Detta är lika mycket som i juli, men sedan dess har kunderna höjt sina bilproduktionsplaner för dessa marknader med fyra procentenheter för det andra halvåret 2009. Därför räknar Autoliv nu med att koncernens försäljning 2009 ska nå nästan 4,9 miljarder dollar trots att bilproduktionen i Västeuropa och Nordamerika väntas falla med 25% för helåret.

Omstruktureringskostnaderna under 2009 bedöms nu uppgå till omkring 100 MUSD. I juli sade Autoliv att omstrukturingskostnaderna kunde bli högre än den tidigare prognosen på 75 MUSD utan att specificera något nytt belopp. Trots denna kostnadshöjning räknar Autoliv nu med att koncernen för helåret 2009 ska kunna nå ett rörelseresultat kring nollstrecket även inklusive omstruktureringskostnader. I juli var prognosen att rörelsemarginalen skulle uppgå till minst 1% men det var utan omstruktureringskostnader.

Den förbättrade prognosen för tredje kvartalet och för helåret beror på att bilproduktionen återhämtar sig snabbare än väntat.

Källa: Autoliv

Om bolaget
Autoliv, Inc . är världens ledande bilsäkerhetsföretag. Företaget utvecklar och tillverkar bilsäkerhetssystem till alla större biltillverkare i världen. Tillsammans med sina joint ventures har Autoliv cirka 80 anläggningar med cirka 34.000 medarbetare i 31 länder. Dessutom har Autoliv 13 tekniska centra i elva länder runt om i världen med 21 krockbanor, vilket är mer än något annat bilsäkerhetsföretag. Autolivs försäljning under 2008 uppgick till 6,5 miljarder dollar. Bolagets aktier är noterade på New York Stock Exchange (NYSE:ALV) och dess svenska depåbevis på NASDAQ OMX Stockholm (ALIV SDB).


Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Tipsa en kollega

0.078