23948sdkhjf

Bättre tider för Uddelholm Tooling

En förbättrad orderingång på Uddeholm Tooling gör att företaget kan köra med full tid och full lön redan denna månaden.
På fredagen fick de anställda det positiva beskedet att Uddeholm Tooling nu kan köra på 100 procent redan från denna månaden.

Informationschef Boo Rundquist säger att företaget nu börjar närma sig de siffor som de har budgeterat månadsvis.

- Vi vet inte om orderökningen är temporär så vi tar en månad i taget. I slutet av september tar vi ställning till hur det blir för oktober, säger Boo Rundquist.

Uddeholm Tooling hade annars fått förlängt det konjunkturavdrag som företaget avtalade i slutet av februari till att gälla från 1 september och ett par månader till.

Men nya tecken på en vändning gör att företaget nu kan återgå till normal drift och få igång organisationen igen.

Snart ska man också ta den nya smidespressen i drift – en investering på omkring 250 miljoner kronor som har fortgått planenligt även under konjunktursvackan.

Källa: Nya WärmlandsTidningen

Om företaget
Sedan 1991 ingår Uddeholm Tooling i den österrikiska stålkoncernen Böhler-Uddeholm AG – ledande internationellt specialstålsföretag med fokus på de fyra divisionerna – högpresterande metaller, svetsprodukter, bandprodukter och smide och världsledande på marknaden vad gäller verktygsstål med en marknadsandel på ca 34%. Böhler-Uddeholm AG en del av stålkoncernen voestalpine AG med säte i Linz och med ca 40 000 anställda. Dess fem divisioner – stål, specialstål, järnvägssystem, profiler och fordon - har produktions- och försäljningsbolag på alla kontinenter.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.141