23948sdkhjf

SinterCast tar ledningen i Indien

Första indiska produktionen någonsin av SinterCast-CGI komponenter: Indiens största oberoende gjuteri för motorblock och cylinderhuvuden styrs nu av SinterCast:s processtyrningsteknologi.
DCM Engineering , Indiens största oberoende gjuteri för motorblock och cylinderhuvuden, är det första indiska gjuteriet som producerar gjutgods i kompaktgrafitjärn (CGI) med SinterCast s processtyrningsteknologi.

Efter en tvåveckors försöksperiod, som avslutades föregående vecka, producerades motorblock i SinterCast-CGI med vikter från 40 kg till 175 kg . Dessa har levererats till bil- och lastbilstillverkare på den inhemska indiska marknaden. DCM har låtit utföra försöken beroende på kundernas efterfrågan på motorkomponenter i CGI, då ny väginfrastruktur och strängare regler för avgasutsläpp ökar efterfrågan på förbättringar av motorprestanda. DCM för dialog med utländska OEM-företag för export av gjutgods i kompaktgrafitjärn med hög kvalitet. Med minst 75 % högre draghållfasthet och med mer än dubbel utmattningshållfasthet än konventionellt gråjärn och aluminium, är CGI perfekt för att möta framtidens krav på motorns vikt, prestanda och hållbarhet.

"Tillsammans med SinterCast har vi från de allra första dagarna av försöken lyckats producera högkvalitativa och felfria CGI gjutgods , som överensstämmer med den internationella ISO 16112 standarden för kompaktgrafitjärn, sade Mr JK Menon, Managing Director för DCM Engineering. "De positiva erfarenheterna från denna första studie bekräftar förmågan att serieproducera CGI hos DCM Engineerings gjuteri och ger trygghet till våra OEM-kunder, både i Indien och utomlands, då de utvecklar CGI-motorlösningar för bilar och tunga fordon."

"Efter vår indiska marknadsetablering under 2006 och efter inrättandet av en permanent SinterCast representation under 2008, är vi glada över att nu ha genomfört vårt första gjutningsförsök med DCM Engineering . Gjuteriet har tydligt visat förmåga att tillhandahålla ett basjärn av hög kvalitet och gjuteriutrustning för en framgångsrik tillverkning av motorblock i CGI", säger Steve Dawson, VD för SinterCast. "Vi ser fram emot att fortsätta arbeta med DCM då vi tillsammans stödjer utvecklingsbehov inom CGI på en av världens största och snabbast växande bilmarknader."

Källa: SinterCast

Om DCM Engineering
DCM Engineering Limited , ingår i DCM-koncernen, en av Indiens ledande företagskonglomerat. Beläget nära Ropar, i delstaten Punjab, har det TS 16949 certifierade gjuteriet en årskapacitet på 72 000 ton för gråjärnsgjutningar. De viktigaste produkterna är motorblock samt cylinderhuvuden, som levereras till många av Indiens ledande bilföretag däribland Ashok Leyland, Eicher Motors, Mahindra, TATA m fl. DCM levererar även till många utländska bilföretag däribland Maruti Suzuki, General Motors, Hyundai, JCB och Perkins. DCM:s vision är att bli en prioriterad leverantör av gjutgods till världens ledande företag och planerar för närvarande ett nytt gjuteri som ska byggas i södra Indien för att utöka sin förmåga att tillhandahålla järngjutgods av hög kvalitet till den inhemska marknaden och exportmarknaden.

Om SinterCast
SinterCast är världens ledande leverantör av processtyrningssystem för tillförlitlig volymproduktion av kompaktgrafitjärn (CGI). SinterCast tillverkar många olika CGI-komponenter i storleksordningen från 2 kg till 17 ton och alla använder samma erkända processtyrningsteknologi. Slutanvändare av komponenter i SinterCast-CGI innefattar Aston Martin, Audi, Caterpillar, Chrysler, Ford, General Electric Transportation Systems, General Motors, Hyundai, International Truck and Engine, Jaguar, Kia, Land Rover, MAN, MAN B&W Diesel, PSA Peugeot-Citroën, Rolls-Royce Power Engineering, Toyota, Volkswagen, Volvo och Waukesha Engine. SinterCast-aktien är noterad på OMX Nordiska börs i Stockholm på Small Cap-listan. (Stockholmsbörsen: SINT).

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.11