23948sdkhjf

Lesjöforsbolaget Alcomex vill in på den amerikanska marknaden

Alcomex expanderar i Indien för att öppna porten till den amerikanska marknaden.

Marknaden i USA är enorm då nästan alla amerikanska hus har ett garage. Efterfrågan på takportar från industribyggnadssektorn gör den amerikanske dörrfjädermarknaden fyra gånger större än den i Europa.

Alcomex-gruppens specialkompetens är specialanpassade och standardiserade dörrfjädrar. De skräddarsydda dörrfjädrarna tillverkas i Nederländska Opmeer och Marki i Polen. Medan de standardiserade tillverkades i Pune, Indien, där de det indiska dotterbolaget har cirka 10 000 kvadratmeter industrimark. Det skriver Lesjöfors i ett pressmeddelande.

Sedan starten 2008 har den indiska fabriken haft konstant tillväxt och där produceras årligen en tredjedel av Alcomex globala volym av dörrfjädrar.

Då Alcomex är en del av Lesjöforsgruppen har nu en expansion kunnat göras i Indien. Detta för att utöka tillverkning och lagerkapacitet för att ta vara på potentialen i den amerikanska marknaden.

Storsatsningen innebär att en ny produktionslinje tas i bruk under andra kvartalet 2023, vilket även kommer skapa många nya arbetstillfällen. Några av de nya maskinerna som ska installeras kommer användas för formning, spolning, montering samt utrustning för målning, pulverlackering, tryck och vaxning.

Mot slutet av 2023 kommer även ett 2 500 kvadratmeter stort lager stå klart.

– Storleken på investeringen i Indien är cirka 1,9 miljoner euro vilket innebär mer än en fördubbling av vår kapacitet vilket i förlängningen öppnar dörren för ett framgångsrikt inträde på den nordamerikanska marknaden, säger Jelle van Vliet och Conrad Hietink från ledningsgruppen i pressmeddelandet.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Företagens egna nyheter
Se alla medlemsnyheter
Mest läst
Senaste nytt
Se senaste nytt
Utvalda artiklar
Utvalda nyheter från förstasidan
Hydro tillverkar första byggsystemet av 100 procent återvunnet aluminium
Priset på batterimetaller sjunker
Tävlingen ska få unga intresserade av plåtslageri
RobotCenter Laxå levererar till Frankrike
Underskott på zinkmarknaden
SSAB och Stålgross för fossilfri framtid
Andra Nordiska Medier
Verkstäderna
Process Nordic
UochD

Tipsa en kollega

0.156