23948sdkhjf

Lesjöforsbolaget Alcomex vill in på den amerikanska marknaden

Alcomex expanderar i Indien för att öppna porten till den amerikanska marknaden.

Marknaden i USA är enorm då nästan alla amerikanska hus har ett garage. Efterfrågan på takportar från industribyggnadssektorn gör den amerikanske dörrfjädermarknaden fyra gånger större än den i Europa.

Alcomex-gruppens specialkompetens är specialanpassade och standardiserade dörrfjädrar. De skräddarsydda dörrfjädrarna tillverkas i Nederländska Opmeer och Marki i Polen. Medan de standardiserade tillverkades i Pune, Indien, där de det indiska dotterbolaget har cirka 10 000 kvadratmeter industrimark. Det skriver Lesjöfors i ett pressmeddelande.

Sedan starten 2008 har den indiska fabriken haft konstant tillväxt och där produceras årligen en tredjedel av Alcomex globala volym av dörrfjädrar.

Då Alcomex är en del av Lesjöforsgruppen har nu en expansion kunnat göras i Indien. Detta för att utöka tillverkning och lagerkapacitet för att ta vara på potentialen i den amerikanska marknaden.

Storsatsningen innebär att en ny produktionslinje tas i bruk under andra kvartalet 2023, vilket även kommer skapa många nya arbetstillfällen. Några av de nya maskinerna som ska installeras kommer användas för formning, spolning, montering samt utrustning för målning, pulverlackering, tryck och vaxning.

Mot slutet av 2023 kommer även ett 2 500 kvadratmeter stort lager stå klart.

– Storleken på investeringen i Indien är cirka 1,9 miljoner euro vilket innebär mer än en fördubbling av vår kapacitet vilket i förlängningen öppnar dörren för ett framgångsrikt inträde på den nordamerikanska marknaden, säger Jelle van Vliet och Conrad Hietink från ledningsgruppen i pressmeddelandet.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.203