23948sdkhjf

Drönare kan ta över framtidens lagerinventeringar

Genom synkronisering med en automatiserad pallstaplare förbättras strömtillförsel och spårning.
Framtidens lagerinventeringar kan med hjälp av användandet av drönare förenklas dramatiskt. Linde Material Handling presenterade vid mässan LogiMAT i Stuttgart för första gången en prototyp på just en inventeringsdrönare. Det framgår av ett pressmeddelande.

Genom att synkronisera drönaren med en automatiserad pallstaplare möjliggörs konstant strömtillförsel och spårning på lagret.

Linde Material Handlings drönare ”Flybox” är ungefär en halvmeter stor, utrustad med sex rotorer, kamera, streckkodsläsare och avståndsmätare. Drönaren rör sig långsamt upp längs ställagen, fotograferar varje pallplats samt det lagrade godsets streckkod.

När den når högsta ställaget går den, genom synkroniseringen med en automatiserad truck på golvet, vidare till nästa ställage och fortsätter dokumentera det från topp till botten. Därefter går den vidare till nästa plats och upprepar detta tills information om varje ställage och pall förts över till en dator. Informationen lagras sedan i ett system där användaren när som helst kan få åtkomst till information om pallplats, streckkod och bilder.

”Flybox” kommer att lanseras som ett tillval till Lindes automatiserade truckar tidigast 2018.

Linde Material Handling är en av världens största tillverkare av motvikts- och lagertruckar och är en stor aktör i Europa.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.064