23948sdkhjf

Rekordnivåer för Scania

Den nya lastbilsgenerationen har gjort succé direkt.
Scanias nettoomsättning förra året steg till en rekordnivå på nästan 104 miljarder kronor. De totala leveranserna av lastbilar och bussar nådde den högsta nivån någonsin. Det framgår av bokslutsrapporten.

– Efterfrågan på industrimotorer och marinmotorer är god, medan den är fortsatt svag på kraftproduktionssidan. Den nya lastbilsgenerationen har gjort succé direkt och den nya Scania-lastbilen har gått segrande ur samtliga branschpresstester som den deltagit i, säger Scanias vd Henrik Henriksson.

Serviceintäkterna uppgick till rekordhöga nästan 22 miljarder kronor, en ökning med fem procent (sju procent i lokal valuta).

Rörelseresultatet exklusive jämförelsestörande poster steg med sex procent till 10.184 miljoner kronor (9.641) vilket motsvarar en rörelsemarginal på 9,8 procent (10,2).

Nettoomsättningen steg med tio procent till rekordhöga 103.927 miljoner kronor (94.897).

– Scanias position på den europeiska marknaden är fortsatt stark med en marknadsandel på 16,5 procent. Ersättningsbehovet och konjunkturläget i Europa fortsätter att påverka efterfrågan på lastbilar positivt, säger Henrik Henriksson.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.093