23948sdkhjf

Lyckopiller för automationsprojekt

Rusta er med kompetens och inspiration inför en kommande konjunkturuppgång! Uppmaningen kommer från Svenska Mässan som arrangerar minst ett seminarium varje dag under Scanautomation.
Årets seminarier på Scanautomatic : Rustar branschens företag med kompetens och inspiration inför kommande konjunkturuppgång!

Under en lågkonjunktur av det omfattande slag vi idag genomlever i Sverige och världen, finns två möjliga överlevnadsstrategier för industriföretag. Antingen att dra ned verksamheten på "övervintringsnivå" i väntan på bättre tider, eller att efter förmåga arbeta offensivt för att skapa en ny och bättre position när det slutligen vänder.

Det råder ingen tvekan om att den senare strategin, för de företag som har möjlighet, är den mest konstruktiva. Och det finns en rad åtgärder att vidta, även nu när orderingången är svag.

Inspiration till sådana åtgärder för företag inom automationsbranschen, finns det gott om på årets upplaga av Scanautomatic. I korta dagliga seminariepass dryftas aktuella problem och möjliga lösningar, byggt på erfarenheter som tunga aktörer gör och gjort - oberoende av konjunktur.

Scanautomatic är en årligen återkommande mässa för automationsbranschen. Den vänder sig till stora som små branschföretag och presenterar nyheter, komponenter och system för maskintillverkare, systemintegratörer, konstruktörer, produktionsansvariga, underhållsansvariga samt process- och teknikansvariga. I år hålls Scanautomatic för 20:e gången.

Scanautomatics späckade seminarieprogram hålls i linje med de teman som fastställts för årets mässa - Motion (axel/rörelsestyrning, robot); Simulering; Ethernet inom automation och slutligen Energieffektivisering. Samtliga teman väsentliga för konkurrenskraft och effektivitet på den alltmer globaliserade marknaden.

Några tips till besökare:
Varje dag hålls minst ett seminarium per tema . Oavsett vilken dag en besökare har möjlighet att delta, finns det således möjlighet att ta del av spännande erfarenheter inom dessa områden.

Då seminarierna hålls i form av 45-minuterssittningar, har besökaren alltid möjlighet att både se mässan ordentligt, och ta del av något av seminarierna som är aktuellt för den egna verksamheten.

Hela seminarieprogrammet, med de senaste uppdateringarna, finns här.
Spännande seminarier att titta närmare på är exempelvis:

DynaMate är företaget som hanterar service och underhåll för automationsutrustningar på stora svenska industriföretag som Scania och AstraZeneca. Ständiga förbättringar och Lean är en självklar ingrediens i deras arbete. Per-Erik Johansson från DynaMate föreläser om hur energieffektiviseringar kan integreras med Lean, och beskriver förutsättningar och krav för arbetet. Seminariet hålls tisdagen den 13 oktober!

Lyckopiller för automationsprojekt är den intresseväckande titeln då Thomas Lydigh, chef för Robotautomation på Teamster AB berättar om de stora vinster som kan uppnås med hjälp av virtuella modeller och metoder baserade på Google SketchUp. Kraftigt minskad felprocent och kortare ledtider blir resultatet när förståelsen och utbytet mellan kund och leverantör ökar. Seminariet hålls onsdagen den 14 oktober!

Mer energieffektivisering blir det när Karolina Petersson från Energimyndigheten tar vid i talarstolen. Hon är ansvarig för det utvecklingsarbete som bedrivits tillsammans med PFE-företagen, de största energiförbrukarna i Sverige. På mässan beskrivs de första resultaten av detta arbete när Karolina Petersson går igenom praktiskaaktiviteter och erfarenheter från 110 stora industriernär det gäller att spara energi. Seminariet hålls torsdagen den 15 oktober!

Konsten att göra det komplexa enkelt och överskådligt har sysselsatt simuleringsdoktor Mats Jägstam vid Högskolan Skövde. I sitt seminarium talar han om nya sätt att optimera och få överblick över sin dagliga produktion, oavsett komplexitetsnivå. Seminarier hålls fredagen den 16 oktober!

• Med särskild adress till automationsutvecklare och systemintegratörer, talar Fredrik Danielsson från Högskolan Väst om genomgripande nya möjligheter inom Simulering , när det gäller effektiv utveckling av system och maskiner. Där man tidigare i stor utsträckning arbetat seriellt - med mekanik, el, programmering, i den ordningen - ger simulering möjligheter att revolutionera arbetet med att få ned både installations- och igångskörningstiden. 3D-modellering kopplad till PLC-mjukvara gör det möjligt att arbeta parallellt med de olika utvecklingsstegen, och att även verifiera och optimera direkt i modellen. Seminariet hålls torsdagen den 15 oktober!

• Till samma huvudmålgrupp riktar sig Istvan Ulvros' föreläsning om motionprogrammering . Istvan Ulvros arbetar hos TetraPak och är aktiv i den internationella standardiseringskommisionen PLC Open samt i den amerikanska motsvarigheten OMAC. Seminariet hålls tisdagen den 13 oktober!

Vi ser fram emot en spännande och innehållsrik mässa hos Scanautomatic - den 13 till 16 oktober på Stockholmsmässan. För sista gången hålls Scanautomatic i år parallellt med Tekniska Mässan i Stockholm - från 2010 kommer den att förläggas permanent till Svenska Mässan i Göteborg.

Källa: Scanautomatic

Om Scanautomatic
Scanautomatic återkommer vartannat år under fyra dagar i oktober. Hittills har mässan arrangerats växelvis mellan Stockholm och Göteborg men i år genomförs Scanautomatic för sista gången i Stockholm, parallellt med Tekniska Mässan. Scanautomatic presenterar komponenter för maskintillverkare, system, ny teknik och helhetslösningar inom industri- och processautomation. Scanautomatic riktar sig bland annat till maskintillverkare, systemintegratörer, konstruktörer, produktionschefer, produktionsansvariga, underhållschefer, processtekniker och teknikchefer.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.282