23948sdkhjf

Bjässen inom verktygstillverkning får ny högste chef

En veteran med hela 25 år i koncernen tar över.
Klas Forsström har utsetts till ny chef för Sandviks affärsområde Sandvik Machining Solutions och medlem av koncernledningen. Det framgår av ett pressmeddelande.

Sandvik Maching Solutions är en global tillverkarare av verktyg och verktygssystem för avancerad skärande metallbearbetning inom industrin.

Produkterna tillverkas i hårdmetall och andra hårda material som diamant, kubisk bornitrid och specialkeramik.

Affärsområdets produkter säljs under kända varumärken som Sandvik Coromant, Seco, Walter, Pramet, Dormer och Carboloy.

Forsström har arbetat i Sandvik-koncernen i cirka 25 år, huvudsakligen inom Sandvik Coromant, ett stort produktområde inom metallbearbetning, där han för närvarande är vd.

Han har dessutom haft chefspositioner inom andra produktområden som Dormer och Sandvik Hard Materials (idag Sandvik Hyperion).

Forsströms arbete har omfattat ledande positioner inom flera verksamhetsområden som forskning och utveckling, marknadsföring, affärsutveckling och försäljning.

– Jag är glad att Klas Forsström tar den här rollen eftersom han är en mycket erfaren och skicklig företagsledare, vilket han bevisat under många framgångsrika år på bland annat Sandvik Coromant. Nu får han ett ansvar att leda och utveckla hela verksamheten inom Sandvik Machining Solutions, säger Sandviks vd Björn Rosengren.

Klas Forsström, som är 49 år, tillträder sin nya befattning den 1 april. Han efterträder Jonas Gustavsson som samtidigt lämnar bolaget för ett externt uppdrag.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.083