23948sdkhjf

Fouriertransform investerar

Fouriertransform, statens riskkapital för fordonsindustrin, har fattat sina första investeringsbeslut och pengarna delas ut om ett par veckor. Totalt ligger tre miljarder kronor och väntar.
På torsdagen fattade Fouriertransform sina första investeringsbeslut. Men de första bolagen får vänta ett par veckor inna pengarna kommer.

VD Hans Golteus vill inte avslöja vilka bolag som Fouriertransform har valt att investera i.

– Vi har beslutat om riktlinjer för investeringar i ett antal projekt, men det återstår en rad detaljer att gå igenom, säger Hans Golteus.

Totalt har Fouriertransform tre miljarder kronor som ska investeras i fordonsindustrin. De första investeringarna bör kunna genomföras under tredje kvartalet och ytterligare investeringsbeslut kan fattas vid nästa styrelsemöte om en månads tid.

Källa: NyTeknik

Här är guiden till Fouriertransform – så funkar det
Vilka bolag kan få investeringar?
Företag i fordonsbranschen som arbetar med forsknings och utvecklingsprojekt.

När kommer pengarna?
Processen att ta emot ansökningar sker nu. Lars Erik Fredriksson tror att de första investeringarna kan göras redan nu, under andra kvartalet 2009.

Eftersom Fouriertransform är på väg att bygga upp sin verksamhet är det viktigt att företag och intressenter tar kontakt nu, för att få chans att ta del av bolagets investeringar och styra hur bolaget ska se ut och var tyngdpunkten i verksamheten ska ligga.

Fouriertransform har tre miljarder att investera. Vilka är villkoren för bolag som söker pengar?
Fouriertransform har ett kommersiellt uppdrag. Investeringarna ska ge marknadsmässig avkastning på sikt.

Hur ska Fouriertransform arbeta?
Bolaget är, i alla fall inledningsvis, en liten organisation med små overhead- och administrativa kostnader. Konkret innebär det att styrelsen har en aktiv roll. Avsikten är att tillsätta en VD och en liten stab. De ska fokusera på samarbete med andra verksamheter inom samma område, exempelvis Industrifonden, Almi och Innovationsbron.
Bolaget har sitt säte i Stockholm idag. Om det senare etableras ett kontor där VD och stab sitter, så styrs platsen av var de största och flesta investeringarna ligger.

Vad betyder namnet?
Fouriertransformationer är en matematisk term. Fouriertransform är ett sätt att transformera en olösbar funktion till en lösbar funktion.

Källa: Handelskammaren
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.094