23948sdkhjf

ABB levererar solcellsanläggning på rekordtid

ABB har på rekordtid levererat en solcellsanläggning i Totana belägen i Murcia-regionen i Spanien. På ett år producerar Totana 2,2 GWh el och reducerar utsläppen av växthusgaser med 1 350 ton.
Modulbaserad lösning med hög verkningsgrad levererad till Totana i Spanien

ABB har slutfört leverans och driftsättning av solcellsanläggningen i Totana belägen i Murcia-regionen i Spanien, med en maximal effekt på 1 MW. På ett år producerar Totana 2,2 GWh el och reducerar utsläppen av växthusgaser med 1 350 ton.

Den nyckelfärdiga anläggningen färdigställdes på rekordkorta fyra månader och är baserad på ABB:s modulkoncept för solcellsanläggningar. Leveransen omfattar system för att kontinuerligt rikta solcellerna mot solen, elkraftsystem för anslutning av anläggningen till nätet (Electrical Balance of Plant) samt instrumentering och kontrollutrustning.

Utrustningen levereras förmonterad och fabrikstestad för att minska arbete och tid på plats. Projektet omfattar också installation och drifttagning samt väg- och anläggningsarbete i samband med projektet. Den snabba leveransen gjorde det möjligt för anläggningens ägare, Global Capital Finance, att uppfylla tidskriterierna och uppfylla kraven för den högsta inmatningstariffen för solcellsanläggningar.

ABB:s solcellskoncept omfattar patenterad optimeringsteknik som bidrar till att höja anläggningens ”performance ratio” till 80 procent, vilket är nästan 5 procent högre än branschsnittet för liknande anläggningar. Det bidrar till en högre energieffektivitet och betyder ökad kraftproduktion och högre intäkter för operatören.

”Vår förmåga att leverera en komplett nyckelfärdig solcellsanläggning på en mycket kort tid och med en sådan hög verkningsgrad är en indikation på vår tekniska styrka och förmåga att utföra projekt inom solenergi”, säger Franz-Josef Mengede, chef för ABB:s globala affärsområde Power Generation som är en del av divisionen Power Systems.

ABB har ett omfattande erbjudande inom förnybar energi och fortsätter att utveckla anpassad teknik och lösningar för solenergisektorn. Företaget har levererat kraft- och automationslösningar till solcellsanläggningar världen över. De senaste installationerna omfattar 200 MW-anläggningarna Extresol- och Andasol, som är de största i Europa, och det banbrytande integrerade solkombikraftverk, Hassi R’Mel på 175 MW i Algeriet.

Källa: ABB
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.094