23948sdkhjf

Borox investerar i Eneryda

Borox International AB har huvudkontor i Oxelösund och tillverkar och marknadsför Borox slitstål. Nu har de gjort en ny investering i produktionsanläggningen i småländska Eneryda.
Borox International AB har huvudkontor i Oxelösund och produktionsanläggning i småländska Eneryda.

Företaget har just investerat i en vertikal fleroperationsmaskin – en Hedelius BC 100/4500 från Wikman Gerber.

Börje Axelsson, platschef i Eneryda, berättar för Metal Supply att det rör sig om en investering i storleken 5 miljoner kronor. Maskinen står på företagets huvudproduktionsanläggning i Eneryda, beläget mellan Växjö och Älmhult.

- Vi har sedan tidigare en liknande Hedeliusmaskin med skillnaden att den gamla maskinen har en bordslängd på 6 m till skillnad från den nya som endast är 4,5 m lång, säger Börje Axelsson.

Fleroperationsmaskinen är utrustad med en vridbar fixtur. Detta effektiviserar produktionen av slitstål för entreprenadmaskiner som är företagets huvudprodukt.

Hedelius BC 100/4500 har 3-axlar och klarar plåtlängder upp till 4,5 meter. Spindeleffekten är 55 kW och i verktygsmagasinet finns plats för upp till 30 verktyg, även i grövre diametrar. I Hedelius breda produktprogram finns både 3- och 5-axliga vertikala fleroperationsmaskiner samt mindre, snabbare maskiner.

Källa: Verkstäderna & Borox

Om företaget
Borox International AB är ett svenskägt familjeföretag med starka traditioner både i svensk stålindustri och småländsk småföretagaranda. Borox International AB tillverkar och marknadsför högkvalitativa slitstål till entreprenadmaskiner, väghyvlar och snöplogar, både standardprodukter och kundspecifika skär. Borox’ stål levereras över hela världen till ledande tillverkare av entreprenadmaskiner. Ca 65% av produktionen går på export.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.094