23948sdkhjf

STT Emtec får finansiering till FoU

STT Emtec i Sundsvall anpassar system från fordonsindustrin och är ett av de småföretag som har fått finansiering till FoU genom Vinnova.
VINNOVA finansierar 69 småföretag med 80 miljoner kronor. Synhjälpmedel i mobiltelefoner, en automatiserad planteringsmaskin, alkoholmätare för akutvården och motorer för solenergiproduktion. Det är några av projekten som finansieras i VINNOVA-programmet Forska&Väx. Sammanlagt får 69 småföretag 80 miljoner kronor i finansiering till sina FoU-satsningar.

VINNOVA finansierar genom Forska&Väx forsknings- och utvecklingsprojekt i små och medelstora företag. Satsningen är på sammanlagt 120 miljoner kronor per år. Företag kan söka tre typer av finansiering: genomförande av FoU-projekt, förstudie inför FoU-projekt samt behovsidentifiering inför FoU-projekt. Företagen ska själva medfinansiera FoU-projekten med minst lika mycket pengar.

I Forska&Väx första omgång i år finansieras 69 småföretag med sammanlagt 80 miljoner kronor. Av dessa är 14 miljö- och energiteknikföretag som finansieras med totalt 17 miljoner kronor. Det kom in 308 förslag på sammanlagt mer än 420 miljoner kronor.

Ett av de småföretag som har fått finansiering är STT Emtec i Sundsvall. De får 1 250 000 kronor till anpassning av SCR-system från fordonsindustrin för marin tillämpning.

Om företaget
STT Emtec är verksamt inom två affärsområden: Emissionssystem och Motorsystem.
Då vår verksamhet är teknikinriktad utgör den egna forsknings- och utvecklingsavdelningen basen för våra två affärsområden.

Emissionssystem
Våra medarbetare inom Emissionssystem bidrar till en bättre och renare miljö genom att fokusera sina ansträngningar på att minska utsläppen från främst dieselmotorer.
STT Emtec har visat att det är möjligt att uppgradera befintliga dieselmotorer till såväl dagens som morgondagens stränga myndighetskrav.

Motorsystem
Våra anställda inom Motorsystem utvecklar och marknadsför högprestandasystem i huvudsak för Mitsubishis fyrhjulsdrivna fordon. Vid utveckling av högprestandasystem utgår man från en standardmotor som förbättras utan attkompromissa med avgasemissionerna. I vissa fall innebär detta även en lägre bränsleförbrukning. STT Emtecs utvecklingsprojekt drivs av marknadens behov och initieras både av beställningar från fordonstillverkare i olika länder och av oss själva.

Forskning & Utveckling
STT Emtec utvecklar och konstruerar samtliga produkter från idé till färdigt slutresultat. Under drygt 20 års tid har arbetet varit fokuserat på analys och utveckling av förbränningsmotorer.

Motorlaboratorium
STT Emtecs motorlaboratorium har toppmodern utrustning för avancerade motorprovningar och mätning av avgasemissioner för såväl tunga dieselmotorer som lätta bensinmotorer.
Motorlaboratoriet erbjuder konsultationstjänster till våra kunder och spelar en viktig roll i den interna utvecklingsprocessen av motor- och emissionssystem.

Källa: Vinnova & STT Emtec
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.079