23948sdkhjf

Sandvik utökar kapaciteten

Sandvik Materials Technology har beslutat att kraftigt öka kapaciteten för tillverkning av höglegerade ånggeneratorrör.
Kapacitetsuppbyggnaden kommer att ske successivt vid anläggningen i Sandviken och den första etappen beräknas kunna tas i drift i början av 2010.

- Investeringarna stärker Sandviks position som ledande leverantör av ånggeneratorrör till den snabbt växande kärnkraftsindustrin, säger Peter Gossas, chef för affärsområde Sandvik Materials Technology.

Källa: Sandvik Aktiebolag

Om företaget
Sandvik är en global industrikoncern med avancerade produkter och en världsledande position inom utvalda områden - verktyg för metallbearbetning, maskiner och verktyg för bergavverkning, rostfria material, speciallegeringar, högtemperaturmaterial samt processystem. Koncernen hade 2008 cirka 50 000 anställda, representation i 130 länder och en omsättning på knappt 93 000 MSEK.

Sandvik Materials Technology är ett affärsområde inom Sandvik-koncernen och en världsledande tillverkare av högt förädlade produkter i rostfria material, speciallegeringar, metalliska och keramiska motståndsmaterial samt
processanläggningar. Omsättningen 2008 var cirka 21 500 MSEK och antalet anställda omkring 9 300. Produktområden är Tube, Strip, Wire, Kanthal, Process Systems och Sandvik Medtech.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.141