23948sdkhjf

Lindab sugna på nya uppköp

Tunnplåt- och stålkoncernen Lindab med huvudkontor utanför Båstad låter sig inte nedslås av lågkonjunkturen. Bolaget räknar med att nya uppköp är vägen ut ur krisen.
Lindab höll stämma på onsdagen, och även om bolagets försäljningssiffror är tyngda av finanskrisen så låter låter man sig inte nedslås.

Koncernchef David Brodetsky lovade nya uppköp vid stämman. Han räknar med att Lindab kommer att gå stärkta ur krisen med nya uppköp och en kommande satsning på Ryssland och före detta Sovjetstater.

VD och koncernchef David Brodetsky kommenterar:
Början på året har varit fortsatt tuff precis som förväntat och vi bedömer att den svaga efterfrågan kommer att bestå även de kommande kvartalen, särskilt i Östeuropa.

Kostnadsbesparingsprogrammet har fått genomslag tidigare än beräknat och ytterligare effekt förväntas under årets andra kvartal.

Vi fortsätter att fokusera på rörelsekapitalet och har initierat ett antal projekt som har för avsikt att påverka kassaflödet positivt.

Utöver detta har vi vidtagit åtgärder för att kunna nyttja de förvärvsmöjligheter som kommer att uppstå inom de närmsta åren, vilket kommer att gynna Lindab inför nästa konjunkturuppgång.

Läs Lindabs rapport för första kvartalet 2009.

Källa: Lindab

Om företaget
Lindab är en internationell koncern som utvecklar, tillverkar, marknadsför och distribuerar produkter och systemlösningar i tunnplåt och stål för förenklat byggande och bättre inomhusklimat. Lindabs bärande idé är att i alla byggprocessens faser bidra till att förenkla byggandet. Verksamheten bedrivs inom affärsområdena Profile och Ventilation. Affärsområde Ventilation förser ventilationsbranschen med såväl ventilationskomponenter som kompletta inneklimatslösningar. Affärsområde Profile förser byggindustrin med ett omfattande utbud av byggkomponenter och kompletta byggnadssystem i stål för kommersiella fastigheter och bostäder. Lindabkoncernen har cirka 5 000 medarbetare i 31 länder och omsatte 9 840 MSEK år 2008. Huvudkontoret ligger i Grevie utanför Båstad. Lindabaktien är noterad på Nasdaq OMX Nordic Exchange, Stockholm lista för stora bolag, Large Cap. De tre största aktieägarna var vid årsskiftet: Ratos, Sjätte AP-fonden och Livförsäkringsbolaget Skandia.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.094