23948sdkhjf

Ovako ser ökad efterfrågan och anställer 80 personer

Nu ska de arbeta bort flaskhalsar i produktionen och höja kapaciteten med tio procent.
Mot bakgrund av ökad efterfrågan inom de flesta av stålbolaget Ovakos kundsegment har företaget beslutat att selektivt utöka antalet skift vid sina stål- och valsverk för att därigenom höja utnyttjandet av produktionskapaciteten. Det framgår av ett pressmeddelande.

I Sverige har Ovako verksamheter i Boxholm, Hofors, Hällefors, Mora och Smedjebacken.

– Även om det fortfarande finns en hel del osäkerhet om den långsiktiga utvecklingen för industrin, är vi glada att se att den positiva trend som vi såg i slutet av 2016 har fortsatt under inledningen av 2017, säger Marcus Hedblom, vd och koncernchef på Ovako.

Den utökade skiftgången ska hjälpa till att minska flaskhalsar i produktionen och på så sätt höja Ovakos totala tillgängliga produktionskapacitet med runt 10 procent, beroende på produktionsmix, heter det från bolaget sida.

För att bemanna de utökade skiften räknar Ovako med att anställa cirka 80 nya medarbetare, som förväntas börja på bolaget under det första och andra kvartalet i år.

– Vi kommer att anställa till våra affärsområden – Hofors, Hällefors, Imatra (Finland) och SmeBox (Smedjebacken/Boxholm), uppger Stephanie Beudat, chef för externkommunikation på Ovako, för Metal Supply.

Parallellt med höjningen av produktionstakten fortsätter Ovakos arbete med att sänka företagets strukturella kostnader och bolaget förväntar sig att som tidigare aviserat kunna realisera 18 miljoner euro i kostnadsbesparingar under 2017.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.094