23948sdkhjf

Tryckluftstillverkaren anställer tio personer

De ser en ökad global efterfrågan - bland annat anställs tre personer vid huvudkontoret i Borås.
Svenska Silvent, en stor global tillverkare av produkter för tryckluft, fortsätter att växa och anställer nu totalt tio personer, varav tre tjänster på huvudkontoret i Borås. Det framgår av ett pressmeddelande.

Silvent hjälper tillverkningsföretag över hela världen med energioptimering och förbättrad arbetsmiljö. Huvudkontoret ligger i Borås där all forskning och utveckling sker. Bolaget grundades 1978.

Deras produkter används i dag i 77 länder och förra året omsatte de 125 miljoner kronor. Silvents blåspistoler, luftknivar, blåsmunstycken, ljuddämpare och lösningar för blåsning med tryckluft används av globala storföretag med välkända varumärken såsom Tesla, Samsung och SKF.

Intresset för energioptimering och för att förbättra arbetsmiljön i produktion är stort i hela världen, och för att möta upp detta behov anställer Silvent också i USA, Frankrike och Kina.

– Vi upplever att efterfrågan på våra produkter globalt är stor. För att verkligen nå framgång och göra skillnad på en marknad måste vi dels ha kompetens på plats lokalt, men också se till att företaget som helhet har tillräcklig kapacitet för att möta denna efterfrågan. Därför väljer vi nu att fylla på med ytterligare kompetens framförallt på ingenjörs- och säljsidan men också inom kommunikation, säger Anders Erlandsson, vd på Silvent.

I Borås anställs det en inne- och en utesäljare samt en Digital Project Manager som ska vara med och ansvara för att bygga upp Silvents digitala närvaro.

Hälften av det totala antalet nyanställningar sker i USA som är en viktig marknad för Silvent. Utöver en ingenjörstjänst så stärker bolaget upp med tre personer på säljsidan och en person inom kommunikation. Silvent investerar samtidigt i ett modernt, aktivitetsbaserat kontor i Chicago.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.064