23948sdkhjf

Weland Stål storinvesterar i Ulricehamn

De tillverkar produkter för snörasskydd, takbryggor, skyddsräcken, taksteg och takstegar.
Weland Stål i Ulricehamn investerade förra året i en stans och två kantpressar. Det framgår av ett pressmeddelande.

– Vi har varit väldigt nöjda med vår första SafanDarley kantpress. Det var den främsta orsaken till att vi valde SafanDarley och Din Maskin igen. Vårt produktionsbehov gjorde att vi också behövde investera i en stansmaskin och då Din Maskin även kunde tillgodose det behovet genom Prima Power innebar det att det blev en stor investering, säger Jens Helgesson som är inköpsansvarig på företaget.

Bolaget tillverkar och lagerhåller ett program av takskyddsprodukter såsom snörasskydd, takbryggor, skyddsräcken, taksteg och takstegar. De bedriver produktutveckling och provar produkterna i sin egen anläggning, på samma sätt som SP Sveriges Tekniska Forskningsinstitut. Även infästningarna utvecklas efter önskemål från berörda montörer.

Takskyddsprodukterna är certifierade, vilket innebär att SP Sveriges Tekniska Forskningsinstitut provar och certifierar enligt gällande normer och krav.

Företaget har även ett brett sortiment av utrymningsprodukter. I detta ingår bland annat fasadstegar och utrymningsplattformar. Även plåtbearbetning i små eller stora serier ryms under deras tak.

Den moderna maskinparken står till förfogande för laserskärning i plåt eller rör, stansning, nibbling och pressning eller annan vanligt förekommande plåtbearbetning.

Sedan tidigare har Weland Stål en hydraulisk kantpress, 480 ton, från SafanDarley och Din Maskin. Den här gången investerar de i en Prima Power stansmaskin, E6 LST Combo, med hantering samt två kantpressar från SafanDarley.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.094