23948sdkhjf

PNP Teknik börjar sälja nya plasma XPR 300

Bland annat är brännargeometrin förbättrad. Även processerna för olegerat stål, rostfritt och aluminium har lyfts.
Bland världens första leverantörer kan Eslövbaserade PNP Teknik och dess partner MicroStep Spol erbjuda Hypertherms nya plasma XPR 300 som kommer att ersätta HPR-serien. Det framgår av ett pressmeddelande.

MicroStep är en av endast två tillverkare av cnc-styrda skärmaskiner som fått tillfälle att under ett par månader tillsammans med Hypertherm implementera XPR-systemets nya funktioner i cnc-systemet för fullständig integration och fullt utnyttjande av ny teknologi.

Redan i dag kan alltså PNP Teknik bland de första i Sverige sätta XPR-systemets fulla potential i händerna på kunden.

XPR tar Hypertherms kända skärprestanda HyDefinition till nya nivåer med nya generationen, X-Definition, med förbättrade processer för olegerat stål, rostfritt och aluminium.

XPR finns med tre olika gaskonsoler beroende på applikation; Core, Vented Water Injection (VWI) och OptiMix.

Brännargeometrin är förbättrad med en vinkel på endast 38 grader i brännarspetsen för förbättrad fasskärning.

Arc Response Technology känner av om till exempel elektroden håller på att ta slut och stoppar processen innan något händer som potentiellt kan skada brännaren.

PNP Teknik är generalagent för MicroStep Spol i Sverige och har mångårig erfarenhet av MicroSteps produkter. MicroStep har sedan starten 1992 sålt över 2.000 skärmaskiner och räknas i dag till en av Europas största tillverkare av cnc-styrda skärmaskiner.

I produktprogrammet finns såväl fiberlaser- som plasma-, vatten- och gasskärmaskiner.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.094